De Avond4daagse Vught is van 14 tot en met 17 juni 2022

Voorzitter Andre Henskens: Gelukkig mogen we het wandelevenement voor onze vele jeugdige wandelaars weer gaan organiseren dit jaar. Vorig jaar hebben we als alternatief gebruik gemaakt van de Home-Edition waarbij het deelnemersveld redelijk te noemen was. We hadden ervoor gekozen om persoonlijk alle wandelaars een medaille aan huis te bezorgen, als ze de avond4daagse hadden uitgelopen, met als traktatie een ijsbon van Lavinia. Ons bezoek werd steeds erg gewaardeerd, niet alleen door de kinderen maar zeer zeker ook door de ouders. En steeds werd ook aangegeven dat zij de echte vierdaagse misten. En nu is het bijna zover, we staan te popelen om weer van de avond4daagse Vught een spektakel te maken.

Henskens: Ook wil ik terugblikken op een vrijwilliger die afscheid heeft genomen als bestuurslid en marsleider. En dat is Tim van Eeten. Vele jaren heeft hij als marsleider een duidelijke rol gespeeld in het bestuur waardoor ons evenement altijd succesvol is geweest. Hij heeft de keuze gemaakt om als vrijwilliger zijn diensten aan te bieden bij de 80 van de Langstraat. Een prachtig evenement dat veel groter als organisatie is en waarbij Tim zich als een vis in het water voelt. We wensen hem alle succes en wellicht zien we hem als toeschouwer weer terug in Vught. Dank voor je tomeloze inzet Tim, in de afgelopen jaren! We willen de overige vrijwilligers die de afgelopen tijd ook afscheid hebben genomen, ook nog op een passend moment bedanken.

Maar nu graag naar de toekomst: Wij kunnen als organisatie avond4daagse niet functioneren zonder de bijdrage van vrijwilligers. We hebben nu een voltallig bestuur en dat vind ik geweldig! We hebben ook een geweldige steun van vrijwilligers Prins Hendrik en het Rode Kruis. Echter dat is zeker niet genoeg! We hebben dringend behoeft aan mensen die deze traditie willen ondersteunen. Dit mag niet verdwijnen!!

Om te garanderen dat zo’n 1900 wandelaars waarvan zeker 1500 kinderen deze dagen kunnen lopen, zijn we op zoek naar vrijwilligers die een steentje willen bijdragen aan dit prachtige evenement. Bijvoorbeeld als evenementen verkeersregelaar (die via een gratis online cursus gecertificeerd worden) om de veiligheid te waarborgen, zodat de wandelaars zich veilig kunnen verplaatsen over en langs de weg. We hebben mensen nodig voor de posten waar de wandelaars langskomen, mensen die willen helpen in de logistiek en nog veel meer mooie taken!

Kortom, taken genoeg. Overigens dit zijn enkel belastingen in de avonduren, geen vergaderingen, en alleen belasting tijdens onze wandeldagen. We hebben een voorlichtingsavond gepland op 23 maart aanstaande om 19.30 uur. Tijdens deze bijeenkomst zal alles wordt uitgelegd en heeft u de mogelijkheid om kennis te maken met het nieuwe bestuur. Mocht u op deze avond beschikbaar zijn, dan graag uw aanmelding via: vrijwilligers@a4daagsevught.nl of 06-29204268

Indien u verhinderd bent, maar toch graag deel uit wil maken van een geweldig team, kunt u zich ook aanmelden op bovenstaand mailadres of telefoonnummer. Na aanmelding krijgt u de volledige gegevens betreffende de locatie. We willen graag eerst weten op hoeveel aanmeldingen we mogen rekenen. Daar is de keuze voor de uiteindelijke locatie van afhankelijk.

Wij gaan door met de voorbereidingen en zullen opnieuw een bericht met u delen, op korte termijn. Dus voelt u zich geroepen om ons te helpen……….. heel graag!!

De Avond4daagse Vught gaat door!!!!!!!

Voorzitter Andre Henskens: “Een tweede jaar zonder avond4daagse Vught is ondenkbaar”. We zijn jullie zeker niet vergeten hoor! Vorig jaar hebben we het besluit moeten nemen om de avond4daagse niet door te laten gaan, tot grote teleurstelling van vele jeugdige wandelaars.


Maar dit jaar zetten we definitief door! We gaan lopen met de speciale editie van de Avond4daagse-Home Edition. Vorig jaar hebben landelijk bijna 60.000 deelnemers deze bijzondere editie gelopen.

Wat houdt deze editie eigenlijk in? Vanaf 14 april tot en met 30 juni 2021 loop jij jouw eigen Avond4daagse. Mooier kunnen we het niet maken! Door op deze manier het wandelevenement te organiseren voorkomen we dat het te druk wordt op diverse momenten of plaatsen. Als je de vier wandelingen volbracht hebt ontvang je de enige echte Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Omdat we het extra leuk willen maken is er voor de deelnemers die vier dagen hebben gelopen, een passende verrassing, deze krijg je bij de overhandiging van de enige echte Avond4daagse medaille aan jou.
Dit is mogelijk gemaakt door de geweldige steun van de Gemeente Vught!!

Hoe werkt het?
Ga naar onze eigen site van www.a4daagsevught.nl/thuis
Daar staat een link op voor deelname aan de Home Edition. Op deze wijze kan je je veilig aanmelden. Mochten er veranderingen komen, dan heb je altijd de meest actuele informatie. Na aanmelding krijg je toegang tot de app eRoutes. Via deze app ontvang je iedere wandeldag routes waaruit je kunt kiezen. Je bepaalt zelf wanneer je loopt. Dat mag ’s avonds zijn, maar ook overdag. Of je op een doordeweekse dag loopt of in het weekend mag je ook zelf bepalen. Belangrijk is wel dat je je eigen wandelvierdaagse afrondt binnen 2 weken na de eerste wandeldag. Het moet tenslotte wel een prestatie zijn! Tijdens de gehele avondvierdaagse moeten jullie echt rekening houden met de dan geldende RIVM-maatregelen. Dus vooral niet in grote groepen gaan lopen. Onderweg verrassen we je in de app met leuke berichten zodat we deze editie onvergetelijk maken.

Aanmelden:
Aanmelden is vanaf nu mogelijk. Voor wie? Alle inwoners van de gemeente Vught en natuurlijk overige wandelaars.
Deelname aan de Avond4daagse-Home Edition kost € 6,50 per deelnemer. Daarvoor krijg je toegang tot de app, de mogelijkheid om drie routes (2,5 – 5 of 10 kilometer) automatisch te laten aanmaken en je krijgt de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd. Inschrijving vindt dit jaar dus niet centraal via school of sportvereniging plaats, of bij de bekende voorverkoop adressen!. Dit laten we aan jezelf over! Vraag je vrienden of vriendinnetjes of ze met je mee willen lopen. En natuurlijk je ouders, want zeker in deze tijd is beweging belangrijk. En weet dat je bij een volbrachte wandeltocht een mooie medaille en een verassing staan te wachten!!

Toekomstverwachting:
We gaan ervan uit dat we voor dit jaar een passende oplossing hebben gevonden voor de vele liefhebbers om op je eigen moment vier routes te lopen in de mooie gemeente! Volgend jaar hopen we er weer een feest van te maken zoals dit al vele jaren een mooie traditie is in Vught.

Van de wethouder gezondheid & bewegen: Wethouder Toine van de Ven is blij dat de avondvierdaagse in aangepaste vorm toch door kan gaan in 2021. Van de Ven: “Het is elk jaar prachtig om te zien dat zoveel kinderen, (groot)ouders en andere wandelaars met veel plezier door de Vughtse straten lopen. Vorig jaar was dat toch een gemis. Wandelen is leuk én gezond. Daarom vind ik het mooi dat de organisatie dit jaar weer veel lopers op de been wil krijgen.” Van de Ven is zelf ook een fervent loper van de Nijmeegse Vierdaagse. “Juist in coronatijd hebben veel mensen genoten van een ommetje lopen of het opzoeken van de natuur. Ik hoop dus dat veel mensen ook deelnemen dit jaar aan de avondvierdaagse. Ik ga me in ieder geval inschrijven!” 

(Corona) Avondvierdaagse Vught dit jaar vervallen

Naar aanleiding van het corona virus heeft het comité avondvierdaagse Vught helaas moeten besluiten om dit jaar de avondvierdaagse niet te laten starten in juni. Het is onze morele plicht om gehoor te geven aan de huidige richtlijnen om evenementen af te gelasten. Zeker nu nog onbekend is hoelang alles gaat duren. Zowel de besturen van Prins Hendrik, Real Lunet en Reinier van Arkel hebben ons besluit “als wijs” bestempeld. Volgend jaar gaan we er uiteraard samen met de andere partijen, er weer een mooi wandelevenement van maken!

Informatie bijeenkomst doorstart A4D Vught

Zoals jullie weten staat het Comité Avondvierdaagse Vught onder druk omdat een aantal leden besloten hebben, na lange actieve deelname, te stoppen. Wij zijn dus naarstig op zoek naar nieuwe leden voor het Comité. Wij hebben al een aantal mensen bereid gevonden om samen met ons verder te werken. Daarom organiseren wij op donderdag 24 oktober een bijeenkomst bij Sportclub Prins Hendrik, om 20.00 uur om van idee met jullie te wisselen over wat onze plannen zijn en over wat jij eventueel zou willen en kunnen doen voor het Comité.

Lijkt het je wat om een bijdragen te leveren aan dit geweldige evenement en wil je hiervoor eventueel een rol vervullen in het Comité? Meld je dan aan voor deze bijeenkomst door een mail te sturen aan marsleider@a4daagsevught.nl

Mocht je 24 oktober niet kunnen maar wil je wel een rol vervullen? Mail ons dan ook. Waar nodig plannen we dan een tweede avond.

Met vriendelijke groeten,

Okke Jansma – Voorzitter & Penningmeester
Tim van Eeten – Marsleider