De Avond4daagse Vught gaat door!

De-Avond4daagse-Vught-gaat-door_Burgemeester-geeft-startschot

Voorzitter Andre Henskens: “Een tweede jaar zonder avond4daagse Vught is ondenkbaar”. We zijn jullie zeker niet vergeten hoor! Vorig jaar hebben we het besluit moeten nemen om de avond4daagse niet door te laten gaan, tot grote teleurstelling van vele jeugdige wandelaars.

Maar dit jaar zetten we definitief door! We gaan lopen met de speciale editie van de Avond4daagse-Home Edition. Vorig jaar hebben landelijk bijna 60.000 deelnemers deze bijzondere editie gelopen.

Wat houdt deze editie eigenlijk in? Vanaf 14 april tot en met 30 juni 2021 loop jij jouw eigen Avond4daagse. Mooier kunnen we het niet maken! Door op deze manier het wandelevenement te organiseren voorkomen we dat het te druk wordt op diverse momenten of plaatsen. Als je de vier wandelingen volbracht hebt ontvang je de enige echte Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Omdat we het extra leuk willen maken is er voor de deelnemers die vier dagen hebben gelopen, een passende verrassing, deze krijg je bij de overhandiging van de enige echte Avond4daagse medaille aan jou.
Dit is mogelijk gemaakt door de geweldige steun van de Gemeente Vught!!

Hoe werkt het?
Ga naar onze eigen site van www.a4daagsevught.nl/thuis
Daar staat een link op voor deelname aan de Home Edition. Op deze wijze kan je je veilig aanmelden. Mochten er veranderingen komen, dan heb je altijd de meest actuele informatie. Na aanmelding krijg je toegang tot de app eRoutes. Via deze app ontvang je iedere wandeldag routes waaruit je kunt kiezen. Je bepaalt zelf wanneer je loopt. Dat mag ’s avonds zijn, maar ook overdag. Of je op een doordeweekse dag loopt of in het weekend mag je ook zelf bepalen. Belangrijk is wel dat je je eigen wandelvierdaagse afrondt binnen 2 weken na de eerste wandeldag. Het moet tenslotte wel een prestatie zijn! Tijdens de gehele avondvierdaagse moeten jullie echt rekening houden met de dan geldende RIVM-maatregelen. Dus vooral niet in grote groepen gaan lopen. Onderweg verrassen we je in de app met leuke berichten zodat we deze editie onvergetelijk maken.

Aanmelden:
Aanmelden is vanaf nu mogelijk. Voor wie? Alle inwoners van de gemeente Vught en natuurlijk overige wandelaars.
Deelname aan de Avond4daagse-Home Edition kost € 6,50 per deelnemer. Daarvoor krijg je toegang tot de app, de mogelijkheid om drie routes (2,5 – 5 of 10 kilometer) automatisch te laten aanmaken en je krijgt de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd. Inschrijving vindt dit jaar dus niet centraal via school of sportvereniging plaats, of bij de bekende voorverkoop adressen!. Dit laten we aan jezelf over! Vraag je vrienden of vriendinnetjes of ze met je mee willen lopen. En natuurlijk je ouders, want zeker in deze tijd is beweging belangrijk. En weet dat je bij een volbrachte wandeltocht een mooie medaille en een verassing staan te wachten!!

Toekomstverwachting:
We gaan ervan uit dat we voor dit jaar een passende oplossing hebben gevonden voor de vele liefhebbers om op je eigen moment vier routes te lopen in de mooie gemeente! Volgend jaar hopen we er weer een feest van te maken zoals dit al vele jaren een mooie traditie is in Vught.

Van de wethouder gezondheid & bewegen: Wethouder Toine van de Ven is blij dat de avondvierdaagse in aangepaste vorm toch door kan gaan in 2021. Van de Ven: “Het is elk jaar prachtig om te zien dat zoveel kinderen, (groot)ouders en andere wandelaars met veel plezier door de Vughtse straten lopen. Vorig jaar was dat toch een gemis. Wandelen is leuk én gezond. Daarom vind ik het mooi dat de organisatie dit jaar weer veel lopers op de been wil krijgen.” Van de Ven is zelf ook een fervent loper van de Nijmeegse Vierdaagse. “Juist in coronatijd hebben veel mensen genoten van een ommetje lopen of het opzoeken van de natuur. Ik hoop dus dat veel mensen ook deelnemen dit jaar aan de avondvierdaagse. Ik ga me in ieder geval inschrijven!”