Interview bij NOVO3

Avondvierdaagse-Blikveld

Tijdens de Blikvelduitzending van 17 april waren de bestuursleden Ellen Coeleveld en André Henskens van de Avondvierdaagse Vught aanwezig om uitleg te geven over de tijdelijke afwijkende Avondvierdaagse, namelijk door gebruikmaking van een wandel-App. Dit jaar kunnen ouders met hun kinderen daarom vanuit huis starten en weer thuis finishen. Zij kunnen kiezen voor de 2,5, 5 of 10 km wandelen in- en om Vught. Dit heeft alles te maken met de Coronabeperkingen. De app is sinds vorig jaar in gebruik en reeds door veel verenigingen beproefd. De vier dagen wandelen kan in de periode van 14 april tot en met 30 juni 2021, maar moet wel in een tijdsbestek van 2 weken binnen die periode gelopen worden. De app wordt GPS gestuurd, dus sjoemelen met de afstand is niet mogelijk. Er zullen op de route geen EHBO-ers aanwezig zijn omdat er een scala aan routes zijn.

De bewoners van Reinier van Arkel, die ook gewend zijn mee te lopen, moeten dit jaar verstek laten gaan. Door Reinier van Arkel is een oplossing gezocht voor hun bewoners omdat zij niet in staat zijn 4 dagen 4 verschillende routes te lopen. Het is dit jaar ook niet mogelijk een versnapering onderweg te verstrekken vanwege het grote scala aan routes die gelopen worden. De deelnemers krijgen wel een tegoedbon voor een ijsje, gesponsord door de gemeente Vught en Lavinia. Onder normale omstandigheden werd een ijsje op de laatste dag verkregen.

Uiteraard wordt er een medaille verstrekt als de Vierdaagse tot een goed einde is gebracht. Deze medaille wordt dit jaar thuisbezorgd. De inschrijving bedraagt 6,50 euro. In winkels en op scholen hangen posters om je aan te melden. Dit kan ook via de QR-code in het Klaverblad. De organisatie verwacht tussen de 500 en 600 deelnemers. Onder normale omstandigheden heeft de Avondvierdaagse Vught ongeveer 1800 deelnemers. Ervan uitgaande dat dit jaar een eenmalige afwijkende avondvierdaagse op deze manier georganiseerd wordt hopen Ellen Coeleveld en André Henskens volgend jaar weer een normale avondvierdaagse te kunnen organiseren, waarbij de laatste avondetappe extra feestelijk gaat worden.

Presentatie Erik Overman en Berry van de Water.
Techniek Ralph van Dongen.

Beluister hieronder het interview met Ellen Coeleveld en André Henskens.