Burgemeester Van de Mortel start Avondvierdaagse

Avond4daagse vrijdag - 092

De 24e editie van de Avondvierdaagse Vught staat op het punt van beginnen. Na de succesvolle editie van vorig jaar met het prachtige weer, mogen jullie je wandelschoenen weer tevoorschijn halen. Voor de vrijwilligers is het altijd leuk om zoveel wandelaars te mogen verwelkomen. Iedereen mag in eigen tempo de vastgestelde route van 5 of 10 kilometer gaan lopen. Met name de 5 kilometer is ook geschikt ook ouders met wandelwagens/buggy’s. De routes gaan hoofdzakelijk over verharde wegen en soms over goed begaanbare onverharde stukken. Vorig jaar heeft zelfs een deelnemer elke dag de vijf kilometer in haar rolstoel afgelegd. Alle dagen is zij persoonlijk verwelkomd bij elke aankomst, oprecht een prestatie om trots op te zijn. De 10 kilometer is voor de wandelaar die wat meer geoefend is of voor degene die dit stoer vindt.

Dit jaar worden o.a. trajecten gelopen over verschillende particuliere landgoederen. En daar is de organisatie zeer blij mee, omdat ze graag iedereen willen laten kennismaken met de prachtige natuur in onze gemeente. De wandelingen gaan over het landgoed van Maurick, het landgoed van Bleijendijk en het landgoed de Groensche Steeg. Mede door de inzet van burgemeester Roderick van de Mortel is dit bereikt met de beheerders van de landgoederen. Grote dank aan de beheerders! De paden waarvan dit jaar mag worden genoten, zijn normaal gesproken niet geheel toegankelijk voor publiek. Een unieke ervaring natuurlijk om deze prachtige gebieden te mogen bezoeken. Dit jaar is er weer een combinatie van leuke nieuwe routes en van sommige routes uit de oude doos.

Er zijn verkeersregelaars die de veiligheid waarborgen op sommige drukke punten, maar voor elke wandelaar geldt natuurlijk ook eigen verantwoordelijkheid. Om alles goed te laten verlopen en omdat de organisatie een beter overzicht wil, is besloten om een aantal veranderingen door te voeren:

Elke dag wordt gestart tussen 18.00 en 18.45 uur! Dat is de 1e verandering.

De 2e verandering is dat online inschrijven wordt gepromoot. Via de site www.a4daagsevught.nl, kun je zeer eenvoudig een keuze maken op welke dag(en) en welke afstand(en) je wil gaan lopen. Je kunt direct via iDEAL betalen. Je neemt het ticket mee naar het inschrijfbureau op de startlocatie en je krijgt daarvoor een startkaart. Met deze kaart kun je starten, onderweg krijg je wat te drinken en je krijgt ook wat lekkers. Overbodig te zeggen dat het afval netjes weggegooid wordt in prullenbakken.

De 3e zeer belangrijke verandering: als je de route hebt gelopen ga je met je startkaart naar het inschrijfbureau van de startlocatie van die dag, en laat deze inknippen door een van de vele vrijwilligers die klaar staan. Je moet dus jezelf terugmelden. Zo is er overzicht of iedereen binnen is. Vergeet dit niet!

Op de laatste dag lever je de startkaart in (als het goed is met ingeknipte stroken), dan krijg je de medaille en een ijsje. De startlocaties zijn: dinsdag 13 juni Sportpark van Prins Hendrik, woensdag 14 juni Zorgpark Reinier van Arkel (de Stenen Hut), donderdag 15 juni Zwaluw V.F.C. en vrijdag 16 juni Sportpark van Prins Hendrik. Er zijn al vele inschrijvingen binnen, zorg dat je erbij bent!

En tot slot nog dit: dankzij de vrijwilligers en sponsors kan dit wandelevenement plaatsvinden. De organisatie is steeds afhankelijk van deze twee belangrijke partijen. En is oprecht trots op hen. Mocht iemand belangstelling hebben om volgend jaar te helpen, heel graag! Volgend jaar wordt de 25e Avondvierdaagse Vught gelopen. Dat wordt een verrassende, feestelijke editie!

Bron: Het Klaverblad