De voorbereidingen voor de 25e editie, zijn in volle gang.

Avond4daagse vrijdag 2023 - 011

De voorbereidingen voor de 25e editie, ons jubileum, zijn in volle gang. Zoals beloofd gaat het een feestelijke, muzikale editie worden.

De start zal zijn op dinsdag 11 juni omstreeks 18.00 uur vanaf de atletiekbaan van Prins Hendrik. De burgemeester zal wederom het startschot geven en hij zal daar een passend cadeau gaan aanbieden, in verband natuurlijk van onze verjaardag, waar we met zijn allen trots op mogen zijn.

Op woensdag 12 juni is het vertrek vanaf het Zorgpark Voorburg en op donderdag mogen we starten vanaf de gloednieuwe kantine van Zwaluw VFC. Ook zij zijn enorm trots op hun mijlpaal!

De laatste dag (vrijdag 14 juni) wordt speciaal. De wens van vele wandelaars afgelopen jaar is om een afsluiting te realiseren in het centrum. Ook het bestuur is van mening dat we ons feest voor 1 keer groots gaan aanpakken.

Er zal een passende route op vrijdag komen waarbij alle deelnemers gezamenlijk vanaf de omgeving van het centrum gaan starten voor het defilé. We hebben, en dat is uniek, een nationaal en internationaal bekend muziek korps weten te boeken. Gezien de binding die de Genie heeft met Vught en zeer zeker de oorsprong van het Korps zullen zij o.a. te zien en te horen zijn bij de start van het defilé.

Jazeker, het Vrijwillig Fanfare Korps der Genie zullen hun traditionele marsmuziekklanken laten horen in het centrum van Vught. De wandelaars zullen achtereenvolgens langs het bordes van het raadhuis lopen waar onze burgemeester voor elke deelnemer een verassing heeft om dan kleurrijk een korte route te lopen door het centrum. We hebben toezeggingen van diverse muziekgezelschappen dus op de route zullen ook zij de deelnemers met muziek gaan verwelkomen.

Het einde van de route zal zijn op het Marktveld waar we een groot feest gaan vieren! Daar volgt nog een programma van t.z.t.

Omdat we er iets speciaals van gaan maken is de Regiment der Genie benaderd om op twee dagen (donderdag en vrijdag) loopbruggen te realiseren over de Esschestroom. Daar hebben we inmiddels een positief antwoord op gehad. Zo kunnen we op een andere manier via de landgoederen de route vervolgen.

En om het helemaal speciaal te maken mogen we, en dat zal eenmalig zijn, een route lopen over het Landgoed van Beukenhorst. En wederom, omdat we ons jubileum vieren, nog 1 keer over het Landgoed van Bleijendijk en de Groensche Hoeven. Dankzij de geweldige medewerking van de twee landeigenaren mogen we dit weer doen!!

Al met al gaat het leuk worden verwachten we. Afgelopen jaar hadden we 1500 deelnemers, gezien het feestelijke jubileum, zou dit aantal hoger kunnen uitvallen. Er zijn al voor-inschrijvingen binnen via Sjors Sportief, de uiteindelijke inschrijving zal omstreeks mei gaan starten. Zorg dat je erbij bent, we hebben te maken met een maximum aantal startbewijzen.